Reseptit

Baskikuhaa

Teksti: Juha Jormanainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg nahattomia kuha tai ahvenfileitä
  • 5 salottisipulia
  • 3-4 valkosipukin kynttä
  • puolikas Kesäkurpitsa
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 10 cm: n pätkä purjon valkoista osaa
  • loraus sitruunamehua
  • 1 dl kalalientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 0.5 dl konjakkia
  • 0.5 dl Noilly Pratt -vermuttia
  • nippu tuoretta basilikaa
  • rasia sokeriherneitä
  • 8-10 tuoretta sinisimpukkaa
  • kourallinen isoja, kokonaisia katkarapuja

Valmistusohje

Lorauta kookkaan, mielellään valurautaisen padan pohjalle öljyä ja lisää silputut salottisipulit, silputtu purjo ja murskatut valkosipulinkynnet sekä paprikat ja kesäkurpitsa palasina. Kuullota niitä keskilämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, basilikan lehdet (runsaasti), kalaliemi, sitruunamehu ja vermutti. Hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Sekoita välillä varovasti.

Ota pata tulelta ja asettele kuhafileet, katkaravut ja sinisimpukat päällimmäisiksi. Kaada lopuksi konjakki kaiken päälle.

Kiehauta vielä reilu viitisen minuuttia kansi tiiviisti päällä.

Tuo pata pöytään ja avaa kansi pöydässä. Välimeren tuoksut leviävät hetkessä huoneistoon. Tarjoa patongin ja viileän, mutkattoman valkoviinin tai viilennetyn, portugalilaisen punaviinin kanssa.

X