Reseptit

Bataatti-inkiväärikeitto

Yksinkertainen, nopea ja helppo mutta ehdottoman maukas bataatti-inkiväärikeitto maistuu flunssaisellekin ruokailijalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg bataattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 6 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl currya
  • 1 tl chilirouhetta
  • noin 1 l vettä tai kanalientä
  • 2 dl kookoskermaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuori bataatti ja valkosipulinkynnet. Paloittele bataatti ja hienonna valkosipuli. Raasta inkivääri.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää edellä mainitut ainekset. Anna niiden kuullottua pari minuuttia. Lisää sitten curry ja chilirouhe, sekoita ja lisää vesi tai kanaliemi.

3. Keitä, kunnes bataatti on kypsää. Kaada lientä hieman kannuun ja soseuta keitto. Lisää lientä tarvittaessa sen verran, että keitto on sopiva paksua.

4. Lisää kookoskerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

X