Reseptit

Bataatti-papukiusaus

2.9.2013 Teksti: Pia Arnould Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Haluaisitko keventää ruokavaliotasi ja lisätä siihen enemmän kasviksia? Tämä bataatti-papukiusaus sopii keventäjälle, sillä se on vähäenerginen, mutta antaa virtaa loppupäivään.

Ainekset

1 iso bataatti (700 g)
1 purjosipuli (200 g)
3 valkosipulinkynttä
1 prk ruskeita papuja (400 g)
1.5 tl suolaa
1.5 tl mustapippuria
2 dl soijakermaa (rasvaa max 5 %, esim. Alpro Light)

vuokaan:

1 tl öljyä

Valmistusohje

Bataattipapukiusaus sopii kevennettyy ruokavalioon. Siinä on energiaa vain 310 kaloria/annos. Tarjoa bataattipapukiusauksen kanssa vihreää salaattia ja etikkapunajuuria.

1. Kuori ja leikkaa bataatit puolen Kuori ja leikkaa bataatit puolen sentin paksuiksi viipaleiksi. Silppua purjo. Huuhtele ja valuta pavut. Lado ainekset kerroksittain öljyttyyn uunivuokaan. Lisää kerrosten väliin murskatut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri. Kaada vuokaan soijakerma.
2. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia tai kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä.

Katso myös:

Tutustu bataattiin

Linssi-bataattikeitto

Mausteiset bataattitikut
Kotiliesi.fi: Bataatti-porkkanakeitto