16.10.2017

Bataatti-rukolapasta

Teksti: KATRI SCHRÖDER Kuvat: NICLAS MÄKELÄ/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Paahdetusta bataatista, rukolasta ja fetamaisesta juustosta valmistuu ruokaisa pastaherkku.

Ainekset

2 pientä bataattia (noin 800 g)
25 g voita
1 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
300 g pastaa, esim. pappardellea
50 g saksanpähkinöitä
25 g rukolaa
1 prk (100 g) oliivilla ja valkosipulilla maustettuja salaattijuustokuutioita (Apetina Snacks)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori bataatti ja paloittele pieniksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipannulle ja lisää päälle voinokareita. Valuta päälle hunaja. Paahda uunissa 15 minuuttia. Ota uunista ja pirskota kuutioiden päälle sitruunamehu.

2. Keitä 300 g pastaa runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Pasta on valmis, kun se on napakan kypsää.

3. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla kevyesti. Valuta pasta, säästä muutama lusikallinen keitinlientä. Laita pastat takaisin kattilaan, lisää bataattikuutiot liemineen sekä säästetty keitinliemi. Lisää pähkinärouhe, rukola ja juustokuutiot. Mausta. Sekoita kevyesti ja tarjoile.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi