Reseptit

Bataatticurry

Bataatticurry on lämmin, ruokaisa ja täynnä huumaavan herkullisia makuja. Mikä parasta, ruoka on valmis puolessa tunnissa. Kikherneet tuovat täyttävyyttä, pinaatti vihervoimaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataatticurry

  • 500 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 prk (230 g) kikherneitä valutettuna
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 80 g babypinaattia

Valmistusohje

Bataatticurry tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista bataattikuutioita napakalla lämmöllä niin, että ne saavat väriä. Lisää sipulit ja paista minuutin verran. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Lisää valutetut kikherneet ja kookosmaito sekä currytahna ja garam masala.

4. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.

5. Hauduta muutama minuutti ja lisää sitruunamehu sekä pinaatti. Sekoita ja tarjoa bataatticurry leivän tai riisin kera.

Katso myös: Kurpitsa-kikhernecurry

Katso myös Kotiliesi.fi: Kanacurry

X