Reseptit

Bataattikeitto

Bataattikeitto on pehmeä ja herkullinen sosekeitto. Bataattikeiton mausteinen salaisuus on sen pinnalle ripoteltavissa manteli-siemensekoituksessa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Makea bataatti on kasvissosekeittojen klassikkoraaka-aine.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataattikeitto

  • 700 g bataattia
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tuorettea timjamia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl muskottia
  • 1-2 laakerinlehteä
  • noin 1 l vettä
  • suolaa

Pinnalle

  • 1 dl manteleita rouhittuina
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Bataattikeitto syntyy näin helposti:

Bataattikeitto saa upean maun paahdetuista aineksista.

1. Kuori ja paloittele bataatti ja palsternakka. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä timjami.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset ja timjami. Kuullota hetki ja lisää kaikki mausteet. Lisää vesi ja suola. Keitä keskilämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

3. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto.

4. Paahda mantelirouhetta ja korianterin- ja fenkolinsiemeniä kuumalla paistinpannulla varovasti. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon suola ja seesaminsiemenet.

5. Viimeistele bataattikeitto ripottelemalla siemenseosta annoksen pinnalle.

Katso myös: Chili-bataattisosekeitto peston kera

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataatti-inkiväärikeitto

 

X