Reseptit

Bataattipelti

Bataattipelti on keventäjän ja kasvissyöjän versio nachopellistä. Paahdettujen bataattiviipaleiden päälle lastataan kasvispyöryköitä, kermaista avokadoa, korianteria ja chiliä. Ruislastut rouskuvat joukossa ihanasti. Ruoka maistuu uunista ottamisen jälkeen lämpimänä, mutta myös jäähtyneenä ruokaisan salaatin tapaan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataattipelti

  • 500 g bataattia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ps (240 g) kasvisjauhispyöryköitä, pakaste
  • 1 punasipuli
  • 1 avokado
  • 1 limetin mehu
  • 1 chili
  • 1 ruukku korianteria
  • 2 dl ruislastuja
  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

Bataattipelti tehdään helposti näin:

1. Pese bataatit juuresharjalla ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon hunaja ja suola. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää pellille kasvisjauhispyörykät. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Halkaise avokado, poista kivi, viipaloi hedelmäliha ja kaapaise hedelmäliha bataattipellille. Purista päälle limettimehua. Lisää pellille viipaloitu chili, hienonnettu korianteri, punasipulivii- paleet ja ruislastut. Viimeistele bataattipelti lusikoimalla päälle jogurttinokareita.

Katso myös: Bataatti-savutofuburgerit

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataatti-nachopelti

X