Reseptit

Bataattipizzat

Bataattipizzat kootaan ohuille bataattiviipaleille. Lisää täytteeksi tonnikalaa ja kruunaa herkut tuhdilla juustokuorrutteella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataattipizzat

  • 600 g bataattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl tomaattikastiketta
  • 150 g juustoraastetta
  • 100 g tonnikalaa
  • 100 g chorizoa viipaleina
  • 1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
  • 2 rkl jalapenoviipaleita
  • 100 g kirsikkatomaatteja lohkoina
  • 2 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

Bataattipizzat tehdään helposti näin:

1. Pese bataatit huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa ne pituussuunnassa noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.

2. Asettele viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille, ja sipaise pinnoille oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Esipaista bataattiviipaleita noin 7 minuuttia 220-asteisessa uunissa.

4. Levitä sitten viipaleille tomaattikastiketta, juustoraaste, tonnikalaa, chorizoa, revittyä mozzarellaa, jalapenoviipaleita ja kirsikkatomaatteja.

5. Viimeistele bataattipizzat ripottelemalla pinnalle hieman kuivattua oreganoa.

6. Paista vielä 12–15 minuuttia 220-asteisessa uunissa. Anna hetki jäähtyä ja nauti.

Katso myös: Bataatti-savutofuburgerit

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataattipaahtikset ja itse tehty appelsiini-ricottajuusto

X