Bataattipizzat
Bataattipizzat kootaan ohuille bataattiviipaleille. Lisää täytteeksi tonnikalaa ja kruunaa herkut tuhdilla juustokuorrutteella.
Ainekset
Bataattipizzat
- 600 g bataattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 dl tomaattikastiketta
- 150 g juustoraastetta
- 100 g tonnikalaa
- 100 g chorizoa viipaleina
- 1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
- 2 rkl jalapenoviipaleita
- 100 g kirsikkatomaatteja lohkoina
- 2 tl kuivattua oreganoa
Valmistusohje
Bataattipizzat tehdään helposti näin:
1. Pese bataatit huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa ne pituussuunnassa noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
2. Asettele viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille, ja sipaise pinnoille oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Esipaista bataattiviipaleita noin 7 minuuttia 220-asteisessa uunissa.
4. Levitä sitten viipaleille tomaattikastiketta, juustoraaste, tonnikalaa, chorizoa, revittyä mozzarellaa, jalapenoviipaleita ja kirsikkatomaatteja.
5. Viimeistele bataattipizzat ripottelemalla pinnalle hieman kuivattua oreganoa.
6. Paista vielä 12–15 minuuttia 220-asteisessa uunissa. Anna hetki jäähtyä ja nauti.
Katso myös: Bataatti-savutofuburgerit
Katso myös Kotiliesi.fi: Bataattipaahtikset ja itse tehty appelsiini-ricottajuusto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous