27.7.2016

Bataattiranskalaiset

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi uunissa. Paahda ranskiksia riittävän pitkään, jotta niistä tulee rapeita.

Ainekset

2 keskikokoista bataattia
2 rkl maizenaa tai ohrakasta
1–2 tl sormisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
(1/2 tl savupaprikajauhetta)
3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori bataatti halutessasi ja leikkaa se pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.

2. Pane bataatit kulhoon, lisää tärkkelys ja mausteet. Sekoita. Kääntele öljy joukkoon.

3. Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä ranskikset tarvittaessa kahdessa erässä. Paista ranskiksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Käännä ne lastalla ja kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.

Lisää ruokia trendikkäästä bataatista:

785137-bataattipyorykat.jpg

Bataattipyörykät

966710-bataattitikut.jpg

Mausteiset bataattitikut

805937-bataattirieskat2.jpg

Bataattirieskat

Kotiliesi.fi: Täytetyt uunibataatit

Lue Myös

Kommentit (4)

Mauno älä viitti, laita ne ranut vaan väljästi niinku ohojeessa lukkoo ni myö sano et tulloo hyvvii




1



0

Samaa mieltä. Lötköpötköjä. Tai rapeutuuhan ne, kun tarpeeksi kauan pitää uunissa.




0



0

Mielestäni hyvä ohje. Kiitos. Leivinjauhetta voi kokeilla rapeuden lisäämiseksi. Pitää vain uskaltaa laittaa reilusti, n. 1/3 osa jauhojen määrästä.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi