Reseptit

BBQ-possunkassler

5.6.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

BBQ-possunkassler saa makeansuolaisen pinnan grilli­kastikkeesta.

Ainekset

1.5 kg possunkassleria
vettä
2 isoa sipulia
1 valkosipuli
10 kpl maustepippureita
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku sitruunaverbenaa (kokeile myös minttua)
1-2 rkl suolaa

Grillauskastike:

4 valkosipulinkynttä
0.5 tl suolaa
6 dl colajuomaa
2 dl ketsuppia
0.8 dl punaviinietikkaa
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 tl mustapippuria myllystä
2 rkl ruokosokeria
0.5 tl chilitahnaa
0.5 tl jauhettua maustepippuria
1/2 limetin mehu

Valmistusohje

1. Laita possunkassler isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että liha juuri ja juuri peittyy. Lohko sipulit ja halkaise valkosipuli. Lisää kattilaan ne sekä pippurit, lehtipersilja, sitruunaverbena ja suola.

2. Kiehauta ja keitä lihaa hiljaa poreillen 3–4 tuntia. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla. Jäähdytä liha liemessään kannen alla. Nosta yöksi jääkaappiin.

3. Valmista grillikastike. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne. Mittaa kaikki ainekset kattilaan limetin mehua lukuun ottamatta. Anna kastikkeen kiehua kasaan miedolla lämmöllä poreillen 45 minuuttia. Viimeistele maku limetin mehulla.

4. Nosta liha pois liemestä ja valele se grillauskastikkeella. Grillaa lihaa keskilämmöllä niin, että kastike karamellisoituu ja liha saa hyvän grillipinnan. Valele lihaa kastikkeella muutaman kerran grillauksen aikana. Leikkaa liha paksuiksi viipaleiksi ja tarjoile.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme