Mainos Reseptit

Beach house kitchen: Grillatut halloumitaskut

19.5.2015 Teksti: Beach house kitchen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 dl kädenlämpöistä maitoa
11 g kuivahiivaa
1 tl hunajaa
1 dl luonnonjogurttia
4 1/2 dl Urtekram- yleisleivontamixiä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua minttua
1/2 dl öljyä

Täyte

1 prk smetanaa
250 g halloumia
2 dl mintunlehtiä
1 murskattu valkosipulin kynsi
1 dl saksanpähkinöitä
mustapippuria

Valmistusohje

Beach house kitchen -blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan Urtekram -yleisleivontamixjauhoja. Lämmitä maito ja lisää hiiva-jauhoseos yhdessä hunajan kanssa. Anna levätä hetki. Taikina onnistuu helpoiten tehosekoittimella tehtynä. Lisää jogurtti, kananmuna, öljy ja kuivattu minttu. Lisää myös jauhot desi kerrallaan. Anna tehosekoittimen vaivata taikinaa n. 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi suola. Anna kohota vähintään tunti.

Täytteen valmistus: sekoita smetanaan raastettu halloumijuusto, silputut mintunlehdet, valkosipulinkynsi ja kevyesti pilkotut saksanpähkinät. Mausta mustapippurilla, suolaa ei tarvitse lisätä halloumijuuston suolaisuuden vuoksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa 6 osaan. Anna taas levätä n. 15 minuuttia.  Leivo taikinapallot pyöreiksi levyiksi (halkaisija n. 20 cm). Jaa täyte kuuteen osaan ja lisää se kullekin taikinakiekolle. Sulje tasku kuin taikinoiduissa uuniomenissa. Kun saat taskun kiinni, taputtele se litteäksi ja paista joko grillissä tai pizzakiven päällä kypsäksi (n. 7 minuuttia).

Tarjoa esim. voisulan kanssa.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme