Mainos Reseptit

Beach house kitchen: Kreikkalaiset rusina-feta-kvinoapaprikat ja rusina-pähkinätsatsiki

30.10.2015 Teksti: Beach house kitchen Kuvat: Beach house kitchen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

3 paprikaa
2 dl valmiiksi keitettyä kvinoaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 iso punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
200 g fetajuustokuutioita
1.5 dl Sun-Maid -luomurusinoita
1 tl oreganoa

Rusina-pähkinätsatsiki:

3 dl maustamatonta jogurttia
n. 10 cm pala kurkkua
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunamehua
1 rkl silputtua minttua
1 dl Sun-Maid -luomurusinoita
0.5 dl saksanpähkinöitä
persiljaa

Valmistusohje

Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Lisää hieman jäähtyneeseen kvinoaan öljy sekä mausteet. Silppua punasipuli pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipuli. Lisää yhdessä fetajuustokuutioiden ja rusinoiden kanssa kvinoan sekaan. Mausta oreganolla. Halkaise paprikat. Jaa täyte kuudelle puolikkaalle. 

Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tsatsiki: 

Silppua kurkku pieniksi kuutioiksi, valuta liika neste pois. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se jugurtin sekaan. Lisää kurkkukuutiot, sitruunamehu, minttu, rusinat ja saksanpähkinät. Koristele persiljalla.

Tarjoile täytetyt paprikat rusina-pähkinä-tsatsikin kera.

Beach house kitchen -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa -kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti