Reseptit

Bearnaise-vaahtokastike

Herkullinen bearnaise-kastike syntyy, kun siihen lisätään vaahdotettua kermaa. Kokeile Bearnaise-vaahtokastiketta esimerkiksi marinoidun lampaanlihan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keltuaista
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 0.5 dl kermaa
  • 0.5 tl kuivattua rakuunaa
  • 10 g voita
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl vaahdotettua kermaa

Valmistusohje

Bearnaise-kastike on klassikko ja sopii monen liharuoan kaveriksi. Tässä reseptissä kastike kruunataan vaahdotetulla kermalla.  Kokeile Bearnaise-vaahtokastiketta vaikkapa marinoidun lampaankareen kastikkeena.

1. Mittaa pieneen kattilaan keltuaiset, viinietikka, sitruunamehu, 1/2 dl kermaa ja rakuuna. Kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen koko ajan vatkaten. Lisää voi, suola ja pippuri. Anna kastikepohjan jäähtyä.

2. Vatkaa 1 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kastikepohjaan. Tarjoa kastike lampaankareen kanssa.

Katso myös:

Neuvoja kastikkeen tekoon

Kastikkeiden salat

X