Reseptit

Bearnaise-vaahtokastike

11.2.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 keltuaista
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl sitruunamehua
0.5 dl kermaa
0.5 tl kuivattua rakuunaa
10 g voita
hiutalesuolaa
mustapippuria
1 dl vaahdotettua kermaa

Valmistusohje

Bearnaise-kastike on klassikko ja sopii monen liharuoan kaveriksi. Tässä reseptissä kastike kruunataan vaahdotetulla kermalla.  Kokeile Bearnaise-vaahtokastiketta vaikkapa marinoidun lampaankareen kastikkeena.

1. Mittaa pieneen kattilaan keltuaiset, viinietikka, sitruunamehu, 1/2 dl kermaa ja rakuuna. Kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen koko ajan vatkaten. Lisää voi, suola ja pippuri. Anna kastikepohjan jäähtyä.

2. Vatkaa 1 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kastikepohjaan. Tarjoa kastike lampaankareen kanssa.

Katso myös:

Neuvoja kastikkeen tekoon

Kastikkeiden salat