Reseptit

Benin bataattikeitto

Bataattikeitto auttaa hengähtämään kiireisen arjen keskellä. Ateria on loistava niin lounas- kuin illallispöytäänkin.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 1 l vettä tai vähäsuolaista kasvislientä
  • 100 g vähärasvaista sulate- tai tuorejuustoa
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • (1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä)

Valmistusohje

Kuori ja paloittele bataatit.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi,lisää bataatit ja keitä niitä 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat aivan pehmeitä.

Soseuta bataatit liemineen sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää sulate- tai tuorejuusto ja kuumenna keitto koko ajan hämmentäen, kunnes juusto on kokonaan sulanut.

Höystä valmis keitto hienonnetulla basilikalla. Voit myös maustaa sen tuoreella inkiväärillä.

Vinkki: Samaan tapaan voit valmistaa keittoa muistakin juureksista ja kasviksista- Keittoon ei välttämättä tarvita  juustoa lainkaan, vaan sen voi valmistaa pelkistä kasviksista. Makua voi pyöristää tilkalla rasvatonta maitoa tai kevyt kermaa.

X