Reseptit

Bibimbap (korealainen ”pyttipannu”)

Korealaisten oman pyttipannun ydin on riisi ja kasvikset, muutoin ruoan voi kotoisan spydärin tapaan koota varsin luovalla kädellä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

liha:

  • 400 g naudan ulkofileetä
  • ½ purjosipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl korealaista tai japanilaista soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

pinaatti:

  • 250 g pinaatinlehtiä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa

pavunidut:

  • 150 g mungopavunituja
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1/4 tl suolaa

porkkanat:

  • 2 porkkanaa
  • 2 tl seesaminsiemeniä

kurkku:

  • 1 kurkku
  • 1/4 purjosipulia
  • 2 rkl riisi- tai yrttiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl chiliöljyä

lisäksi:.

  • keitettyä riisiä
  • paistettuja munia

Valmistusohje

Bibimbap eli korealainen pyttipannu valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä liha, purjosipuli, valkosipuli, soijakastike ja mustapippuri keskenään. Anna maustua noin puoli tuntia.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää lihasuikaleet pienissä erissä. Paista ne kypsiksi ja kauniin värisiksi.

3. Kuumenna kattilassa suolalla maustettua vettä. Lisää pinaatti ja kiehauta. Valuta pinaatinlehdet. Lisää seesamiöljy, murskatut valkosipulinkynnet ja suola.

4. Kiehauta ja valuta pavunidut. Sekoita niiden joukkoon seesamiöljy ja suola.

5. Kuori ja suikaloi tai raasta porkkanat. Kuullota suikaleet öljyssä ja mausta suolalla. Sekoita seesaminsiemenet joukkoon.

6. Huuhdo ja viipaloi kurkku. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Sekoita viinietikka, suola, sokeri ja chiliöljy kurkkuviipaleiden ja purjosipulisuikaleiden joukkoon.

7. Tarjoa bibimbap keitetyn riisin ja paistetun kananmunan kanssa. Yksi kananmuna jokaiselle.

Vinkki: Katso parhaat ohjeet ja ota korealainen keittiö haltuun!

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet korealaiset katkarapu-salaattikupit

X