Reseptit

Bigos eli puolalainen hapankaalipata

12.2.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

800 g karjalanpaistilihaa tai porsaanlihakuutioita
2 rkl voita
250 g krakovanmakkaraa tai bratwursteja
500 g hapankaalia
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
1 paprika
0.5 tl mustapippuria
2 tl meiramia
1 tl kuminaa
2 rkl hunajaa
0.5 tl suolaa
3 dl vettä
0.5 dl lihafondia

tarjoiluun:

1 dl smetanaa

Valmistusohje

Bigos on puolalainen pataruoka, jonka pääraaka-aineet ovat hapankaali, porsaanliha sekä makkara. Hieman tuunattuun versioon käytettiin nyt karjalanpaistilihaa. 

1. Kuutioi liha ja ruskista se kevyesti voissa. Kuutioi makkara ja lisää pataan.
2. Lisää hapankaali. Voit halutessasi miedontaa sen makua huuhtelemalla. Lisää lohkotut sipulit sekä paloitellut valkosipulit, porkkanat ja paprika.
3. Sekoita hyvin ja mausta. Kaada joukkoon veteen hyvin sekoitettu fondi.
4. Hauduta kannen alla noin puolitoista puolitoista tuntia. Voit kypsentää padan myös uunissa 175 asteessa.
5. Tarjoa smetanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Katso lisää hapankaalireseptejä:

Ankankoipia, tuoremakkaraa ja hapankaalia
Hapankaalilaatikko
Bulgarialaiset kaalikääryleet

Kotiliesi.fi: hapankaalin perusohje