Bigos eli puolalainen hapankaalipata
Bigos on puolalainen pataruoka, jonka pääraaka-aineet ovat hapankaali, porsaanliha sekä makkara. Hieman tuunattuun versioon käytettiin nyt karjalanpaistilihaa.
Ainekset
- 800 g karjalanpaistilihaa tai porsaanlihakuutioita
- 2 rkl voita
- 250 g krakovanmakkaraa tai bratwursteja
- 500 g hapankaalia
- 2 sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 porkkanaa
- 1 paprika
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 tl meiramia
- 1 tl kuminaa
- 2 rkl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
- 3 dl vettä
- 0.5 dl lihafondia
tarjoiluun:
- 1 dl smetanaa
Valmistusohje
1. Kuutioi liha ja ruskista se kevyesti voissa. Kuutioi makkara ja lisää pataan.
2. Lisää hapankaali. Voit halutessasi miedontaa sen makua huuhtelemalla. Lisää lohkotut sipulit sekä paloitellut valkosipulit, porkkanat ja paprika.
3. Sekoita hyvin ja mausta. Kaada joukkoon veteen hyvin sekoitettu fondi.
4. Hauduta kannen alla noin puolitoista puolitoista tuntia. Voit kypsentää padan myös uunissa 175 asteessa.
5. Tarjoa smetanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Katso lisää hapankaalireseptejä:
Ankankoipia, tuoremakkaraa ja hapankaalia
Hapankaalilaatikko
Bulgarialaiset kaalikääryleet
Kotiliesi.fi: hapankaalin perusohje
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous