Mainos Reseptit

Bikken pilttuu: Pirteä sitruunainen keikauskakku

2.12.2015 Teksti: Bikken pilttuu Kuvat: Bikken pilttuu

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Kakkuvuokaan pohjalle:

yhden sitruunan hedelmäliha
noin 20 g voita
1 dl fariinisokeria
loraus Dansukker Muscovadosiirappia

kakkutaikina:

150 g voita
2 dl sokeria/ruokokidesokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2.5 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

Paista sitruunoita sokerin ja siirapin kanssa voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa hetki ennen taikinan lisäämistä 175 asteessa.

Tee kakkutaikina. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat ja jatka vatkausta. Lisää sirotellen sekoitetut kuivat aineet. Lisää kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Kumoa paistettu kakku aluselle. Tarjoile muscovado siirapilla maustetun kermavaahdon kera.

Bikken pilttuu -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.