23.4.2012

Blinit

Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

10 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaviiliä
2 kpl keltuaista
suolaa
2 kpl valkuaista vaahdotettuna
voita paistamiseen

lisäkkeet:

120 g mätiä
2 dl smetanaa tai kovaksi vatkattua kermavaahtoa

Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää jauhot, kermaviili, keltuainen ja suola.

Sekoita ja anna nousta huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Vatkaa valkuainen paksuksi vaahdoksi ja lisää se taikinaan juuri ennen paistamista.

Paista blinit ohukaispannulla kirkastetussa voissa.

Voin kirkastaminen:

Lämmitä voi rauhallisesti liedellä matalassa lämmössä. Anna kiehahtaa kevyesti, kunnes sakka alkaa erottua.

Jätä lepäämään toviksi. Kun sakka on pohjalla, kaada kirkas voi vaikkapa kermanekkaan, josta sitä on helppo kaataa pannulle. Sakan voi kaataa vaikka lanttulaatikon päälle.

Blinin lisäkkeet

Mäti on klassinen seuralainen blineille.

Pöytään kannattaa varata mätien aatelisia, joko muikun, mateen tai siian mätiä. Ja keitetty mateenmaksa maistuu blinin seurana, mädillä tai ilman. 20–30 grammaa mätiä per ruokailija riittää normaalisti.

Tarjoile mäti smetanan tai kovahkoksi vatkatun kermavaahdon kera. Lisäksi pieneksi hakattua punasipulia ja tillisilppua. Kukin rakentakoon annoksistaan itselle mieleisimmät, lisäkkeistä sopivimmat ja siinä järjestyksessä kuin hyvältä maistuu.

Kommentit (1)

Näitä herkkuja se on taas tehtävä,viim e vuonna tein 1 kerran ja jäin heti koukkuun..




0



0

Näitä herkkuja se on taas tehtävä,viim e vuonna tein 1 kerran ja jäin heti koukkuun..




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *