Reseptit

Blinit ja muikunmäti-graavisiikamousse

Blinit ja muikunmäti-graavisiikamousse maistuvat talvisena juhlaruokana.
Teksti: Arja Talonen Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

mousse

  • 2 dl smetanaa
  • 40 g muikunmätiä
  • 80 g graavisiikaa
  • 50 g punasipulia
  • tilliä
  • pippuria
  • suolaa
  • sitruunan mehua

blinit (12 kpl)

  • 0.5 l maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2.5 dl tattarijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

Mousse: Vaahdota smetana, lisää joukkoon muikunmäti, pienitty graavisiika, silputtu punasipuli ja tilli. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunan mehulla oman maun mukaan, ja sekoita kaikki keskenään.

Blinit: Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna seoksen kohota tunnin verran. Lisää keltuaiset, kerma ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovaisesti sekoitellen. Paista voissa blini- tai ohukaispannussa paksuhkoja blinejä. Tarjoile lämpimänä moussen kera.

X