Reseptit

Blinit kylmäsavulohen, kirjolohen mädin ja savulohimoussen kera

Venäläiset blinit maistuvat kylmäsavulohen, kirjolohen mädin ja savulohimoussen kera.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Blinitaikina:

  • 4 dl kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2.5 dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1.5 dl pilsneriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

savulohimousse:

  • 1 prk tuorejuustoa
  • 1 prk smetanaa
  • savustettua lohta
  • tilliä
  • sitruunapippuria
  • sokeria
  • (suolaa)

Lisäksi:

  • kylmäsavulohta
  • kirjolohen mätiä

Valmistusohje

Tee ensin savulohimousse: Sekoita tuorejuusto ja smetana. Lisää joukkoon pienitty savulohi, mausta. Anna vetäytyä jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat blinit.

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja jauhot. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä pari tuntia. Lopuksi sekoita joukkoon suola, pilsneri, keltuainen ja vaahdotettu valkuainen. Paista miedolla lämmöllä blini- tai ohukaispannulla.

Tarjolle tuotaessa pyöritä kylmäsavu lohiviipale(et) kauniiksi ruusuksi. Laita mäti keoksi lautaselle tai tarjoa se pienestä snapsilasista. Lusikoi savulohimousse blinien vierelle.

Ohjeesta tulee noin 20 bliniä.

X