Blinit kylmäsavulohen, kirjolohen mädin ja savulohimoussen kera
Venäläiset blinit maistuvat kylmäsavulohen, kirjolohen mädin ja savulohimoussen kera.
Ainekset
Blinitaikina:
- 4 dl kermaviiliä
- 20 g hiivaa
- 2.5 dl tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1.5 dl pilsneriä
- 1 tl suolaa
- 1 keltuainen
- 1 valkuainen
savulohimousse:
- 1 prk tuorejuustoa
- 1 prk smetanaa
- savustettua lohta
- tilliä
- sitruunapippuria
- sokeria
- (suolaa)
Lisäksi:
- kylmäsavulohta
- kirjolohen mätiä
Valmistusohje
Tee ensin savulohimousse: Sekoita tuorejuusto ja smetana. Lisää joukkoon pienitty savulohi, mausta. Anna vetäytyä jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat blinit.
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja jauhot. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä pari tuntia. Lopuksi sekoita joukkoon suola, pilsneri, keltuainen ja vaahdotettu valkuainen. Paista miedolla lämmöllä blini- tai ohukaispannulla.
Tarjolle tuotaessa pyöritä kylmäsavu lohiviipale(et) kauniiksi ruusuksi. Laita mäti keoksi lautaselle tai tarjoa se pienestä snapsilasista. Lusikoi savulohimousse blinien vierelle.
Ohjeesta tulee noin 20 bliniä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous