13.6.2012

Blinit tervaoluesta

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

20 g tuorehiivaa tai 1 tl kuivahiivaa +
0.5 dl vettä
pullollinen tervaolutta (Karjala Terva) tai 4 dl kotikaljaa
2 dl vettä
3 dl tattarijauhoja
2 dl spelttijauhoja
0.5 tl suolaa
4 munaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen
50 g voisulaa

paistamiseen:

voita tai öljyä

Valmistusohje

Murenna tuorehiiva haaleaan veteen. Kuivahiiva lisätään lämpimään veteen. Lisää kalja, loppu vesi ja jauhot sekä suola. Sekoita taikinan pohja kevyesti ja jätä nousemaan.

Riko munat ja valuta valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Keltuaiset saa lisätä saman tien taikinaan, taikinaa sekoittaen.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sulata voi ja paahda pähkinäiseksi. Valuta kuumana taikinaan. Lisää nyt myös valkuaisvaahto.

Paista blinit voin tai öljyn kanssa kuumalla pannulla. Noin 15–17 sentin läpimittaiseen pannuun riittää reilu puoli desiä taikinaa. Kypsennä blinit molemmin puolin rapeiksi.

Pitkän kaavan bliniaterialla nautitaan tervehdyksenä katajanmarjaryyppy.

Vinkki:

Tervaolut sopii ruoanlaitossa muun muassa riistalihan marinoimiseen, peurapaistin kastikkeeseen, hirviliemeen valmistetun sipulikeiton vahvistukseksi ja rukiiseen leipätaikinaan. Blinitaikinaan tervaolut antaa erätulilla valmistamisen tuoksun ja maun.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi