Reseptit

Blondipiparit

4.12.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Blondipiparit ovat oiva vaihtoehto perinteisille piparkakuille. Tutut joulun maut, kaneli ja inkivääri, maustavat vaaleat piparit.

Ainekset

2 dl hienoa kidesokeria (Siro)
250 g pehmeää voita
2½ dl perunajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Vatkaa sokeri pehmeään voihin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne seokseen. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka yön yli.

2. Kauli taikina useassa osassa kevyesti jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta haluamasi mallisia pipareita ja siirrä ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta piparit lastalla ritilän päälle jäähtymään.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme