Reseptit

Blondipiparit

Blondipiparit ovat oiva vaihtoehto perinteisille piparkakuille. Tutut joulun maut, kaneli ja inkivääri, maustavat vaaleat piparit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

70

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Blondipiparit

  • 2 dl hienoa kidesokeria (Siro)
  • 250 g pehmeää voita
  • 2½ dl perunajauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/4 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Vatkaa sokeri pehmeään voihin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne seokseen. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka yön yli.

2. Kauli taikina useassa osassa kevyesti jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta haluamasi mallisia pipareita ja siirrä ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta piparit lastalla ritilän päälle jäähtymään.

X