Reseptit

Bo Ssäm eli possuateria korealaisittain

25.11.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1.5 kg possunlapaa

edellisenä iltana:

2 rkl merisuolaa
3 rkl sokeria

loppusilaus

2 rkl soijaa
1.5 rkl siirappia

Lisäksi:

keitettyä jasmiiniriisiä
keräsalaatin lehtiä

hapankaalikimchi:

250 g hapankaalia
1 porkkana
pala retikkaa
1 rkl kimchi-kastiketta ( saa esim. Tokyokanista)
1 rkl kalakastiketta

chili-jogurttimajoneesi:

1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sriracha- tai muuta vahvaa chilikastiketta
1 tl sokeria

soija-inkiväärikastike

1 rkl raastettua inkivääriä
1 kevätsipuli
0.5 dl soijaa
0.5 dl limettimehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl neutraalia öljyä
1 tl seesamiöljyä

Valmistusohje

Bo Ssäm -aterian ideana on, että jokainen ruokailija nostaa aineksia salaatinlehdille ja kääräisee suupalan paketiksi. Tarjoa porsaanlihan lisäksi chili-jogurttimajoneesia ja hapankaalikimchia sekä soija-inkiväärikastiketta.

Bo Ssäm -aterian, eli korealaisen possuaterian resepti:
1. Poista possusta kamara, mutta jätä rasva lihaan. Hiero possuun suola ja sokeri edellisenä iltana. Kääri kelmuun ja anna maustua jääkapissa yön yli.
2. Pyyhi possu puhtaaksi ja pane uunivuokaan. Kaada pohjalle vettä noin puoleenväliin possupalan korkeudesta. Peitä vuoka kannella tai kaksinkertaisella foliolla. Paista 125-asteisessa uunissa noin 6–8 tuntia. Valele lihaa silloin tällöin paistoliemellä.
3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sivele possua soija-siirappiliemellä ja paahda kauniin ruskeaksi.
4. Leikkaa possu ohuiksi viipaleiksi tai revi suikaleiksi ja tarjoa lisukkeiden kanssa.

Hapankaalikimchin resepti:
1. Huuhtaise hapankaali halutessasi siivilässä, puserra vesi pois.
2. Lisää sekaan mauste- ja kalakastikkeet. Leikkaa porkkana ja retikka ohuiksi suikaleiksi ja sekoita  hapankaaliin.

Chili-jogurttimajoneesin resepti:
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jonkin aikaa.

Soija-inkiväärikastikkeen resepti:
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ainekset keskenään