
Bo Ssäm eli possuateria korealaisittain
Bo Ssäm -aterian ideana on, että jokainen ruokailija nostaa aineksia salaatinlehdille ja kääräisee suupalan paketiksi. Tarjoa porsaanlihan lisäksi chili-jogurttimajoneesia ja hapankaalikimchia sekä soija-inkiväärikastiketta.
Ainekset
- 1.5 kg possunlapaa
edellisenä iltana:
- 2 rkl merisuolaa
- 3 rkl sokeria
loppusilaus
- 2 rkl soijaa
- 1.5 rkl siirappia
Lisäksi:
- keitettyä jasmiiniriisiä
- keräsalaatin lehtiä
hapankaalikimchi:
- 250 g hapankaalia
- 1 porkkana
- pala retikkaa
- 1 rkl kimchi-kastiketta ( saa esim. Tokyokanista)
- 1 rkl kalakastiketta
chili-jogurttimajoneesi:
- 1 dl majoneesia
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl sriracha- tai muuta vahvaa chilikastiketta
- 1 tl sokeria
soija-inkiväärikastike
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 kevätsipuli
- 0.5 dl soijaa
- 0.5 dl limettimehua
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl seesamiöljyä
Valmistusohje
Bo Ssäm -aterian, eli korealaisen possuaterian resepti:
1. Poista possusta kamara, mutta jätä rasva lihaan. Hiero possuun suola ja sokeri edellisenä iltana. Kääri kelmuun ja anna maustua jääkapissa yön yli.
2. Pyyhi possu puhtaaksi ja pane uunivuokaan. Kaada pohjalle vettä noin puoleenväliin possupalan korkeudesta. Peitä vuoka kannella tai kaksinkertaisella foliolla. Paista 125-asteisessa uunissa noin 6–8 tuntia. Valele lihaa silloin tällöin paistoliemellä.
3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sivele possua soija-siirappiliemellä ja paahda kauniin ruskeaksi.
4. Leikkaa possu ohuiksi viipaleiksi tai revi suikaleiksi ja tarjoa lisukkeiden kanssa.
Hapankaalikimchin resepti:
1. Huuhtaise hapankaali halutessasi siivilässä, puserra vesi pois.
2. Lisää sekaan mauste- ja kalakastikkeet. Leikkaa porkkana ja retikka ohuiksi suikaleiksi ja sekoita hapankaaliin.
Chili-jogurttimajoneesin resepti:
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jonkin aikaa.
Soija-inkiväärikastikkeen resepti:
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ainekset keskenään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous