3.5.2012

Bortschkeitto

Teksti: Anna Muurinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Nopeasti valmistuva borssikeitto saa makua pekonista.

Ainekset

½ pkt (á 140 g) pekonia (tai 1 rkl öljyä)
1 rasia (400 g) hapankaalia
1-2 sipulia suikaloituna
2-3 valkosipulinkynttä
1 l vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
1 ps (300 g) pakastekeittojuureksia
1 pieni tölkillinen etikkapunajuuria suikaloituna
suolaa
pippuria
2-3 tl salaattiseosmaustetta tai 1-2 tl oreganoa

Valmistusohje

Silppua pekoni saksilla kattilan pohjalle. Kuumenna, kunnes suikaleet ruskistuvat hiukan. Lisää hapankaali. Sekoita ja kypsennä pari minuuttia. Lisää suikaloidut sipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita ja kypsennä pari minuuttia.

Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pakastekasvikset. Kiehauta.

Sekoita joukkoon hienoksi suikaloidut tai monitoimikoneella soseutetut etikkapunajuuret. Keitä, kunnes etikka haihtuu niin, että keitos maistuu sopivan makealle.

Mausta ja tarjoa lisänä smetanaa ja paahdettua Pietarin limppua.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi