
Bostonkakku
Bostonkakku muistuttaa legendaarista dallaspullaa. Se täytetään rahkalla ja paistonkestävällä vaniljakreemillä. Pullakakusta tulee mehevin, kun maltat jättää taikinan vaivaamisen jälkeen pehmeän löysäksi mutta muotoiltavaksi.
Ainekset
Bostonkakku, taikina
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- 1 tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 100 g huoneenlämpöistä voita
Täyte
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 prk (200 g) paistonkestävää vaniljakreemiä
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 dl rusinoita
- 1/2 dl sokeria
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 1/2 dl mantelilastuja
Valmistusohje
Bostonkakku tehdään helposti näin:
1. Liota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja suola. Lisää puolet jauhoista ja pehmeä voi. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoilta mutta on vielä pehmeää. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
2. Sekoita maitorahka, vaniljakreemi, mantelirouhe, rusinat ja sokeri kulhossa.
3. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.
4. Kaaviloi pullataikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuiseksi levyksi.
5. Levitä päälle täyte. Kääräise rullalle ja viipaloi viiden sentin paksuisiksi paloiksi.
6. Nosta viipaleet vuokaan vieri viereen. Peitä vuoka leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
7. Voitele pullat kananmunalla. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes bostonkakku on kauniin kullanruskea.
Katso myös: Satumainen manteliboston
Katso myös Kotiliesi.fi: Nutella-banaaniboston
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous