Reseptit

Bostonsämpylät

Bostonkakun tapaan tehdyissä sämpylöissä on suolaisen makea täyte. Hauduta sämpylöiden seuraksi pannullinen hyvää teetä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 10 dl sämpyläjauhoja (10-12 dl)
  • 1.5 tl suolaa (1,5 - 2 tl)
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia

täyte:

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g sinihomejuustomurusia
  • 1.5 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0.8 dl pilkottuja, kuivattuja taateleita tai viikunoita
  • (pekaani- tai saksanpähkinöitä)

Valmistusohje

 

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi ja noin puolet jauhoista. Sekoita hyvin ja anna taikinajuuren tekeytyä
lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Lisää suola, rasva ja loput jauhoista hyvin vaivaten. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

2. Sekoita tuorejuusto notkeaksi, pilko taatelit tai viikunat. Jos käytät pähkinöitä, rouhi ne karkeasti. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30×40 cm). Levitä päälle tuorejuusto, valuta päälle hunaja ja ripottele pinnalle juustomuruset, taatelit tai viikunat ja pähkinät. Kääri levy rullaksi ja leikkaa noin 4 sentin viipaleiksi. Pane viipaleet yhteen isoon tai kahteen pienempään voideltuun uuni- tai kakkuvuokaan siten, että viipaleiden väliin jää pieni rako.

3. Kohota noin 20 minuuttia, sipaise sämpylöiden pinta halutessasi munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 20–30 minuuttia.

X