Reseptit

Boudin blancilla ja kastanjoilla täytetty ankka

Boudin blanc -mak¬karalla ja kastanjoilla täytetyn ankan kanssa tarjotaan glaseerattuja vihan¬neksia, mantelisia jeanineperunoita sekä sokeroituja kastanjoita, joita saa valmiina kaupasta.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen ankka

Täyte

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1/2 dl maitoa
  • 250 g keittokinkkua
  • 100 g savustettua silavaa
  • 3 salottisipulia
  • 10 g voita
  • 200 g siipikarjan maksaa
  • 2 boudin blanc -makkaraa (vaalea sian-, kanan- tai vasikanlihasta tehty makkara)
  • 1 dl konjakkia
  • 200 g kypsytettyjä kastanjoita
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl tuoretta pilkottua persiljaa ja kirveliä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 30 g huoneenlämpöistä voita

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä kuoret pois ja murenna sisus maitoon. Jauha keittokinkku ja silava lihamyllyssä tai monitoimikoneessa. Kuullota hienonnetut salottisipulit voissa pannulla. Ota sipulit pois, käytä pannulla nopeasti siipikarjan maksat ja paloittele ne kuutioiksi.

2. Valuta ylimääräinen maito pois leivästä. Sekoita keskenään valutettu leivänsisus, jauhettu kinkku ja silava, maksakuutiot, salottisipulit, makkaroiden sisukset ilman kuoria, puolet konjakista, kypsytetyt kastanjat, kerma, kananmuna, yrtit, suola ja pippuri.

3. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Mausta ankka kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Täytä ankka. Sido sen jälkeen puuvillalangalla. Laita uunivuokaan. Sivele ankka huoneenlämpöisellä voilla. Laita uuniin. Lisää tunnin kuluttua 2 lasillista vettä vuokaan. Anna paistua vielä 2 tuntia ja valele paistoliemellä säännöllisin väliajoin. Poista rasva paistinliemestä. Lisää liemeen konjakin loppu. Paista vielä 10 minuuttia.

4. Ota ankka pois uunista, peitä vuoka foliolla ja jätä hautumaan 15 minuutiksi. Ota talteen ankan paistinliemi. Laita liemi kattilaan ja kiehauta kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile ankka täytteineen kuumassa astiassa, paistoliemikastike ja lisukkeet, glaseeratut vihannekset ja jeanineperunat, erikseen.

Resepti: Alain Bayon

Katso myös:

Mausteinen jouluankka – kokonaisena paistettu ankka, Ruoka.fi
Paahdettu ankanrinta ja marjakastike, Ruoka.fi
Ankanrinta ja pähkinäiset juurekset, Kotiliesi.fi

X