Reseptit

Boudin blancilla ja kastanjoilla täytetty ankka

17.12.2015 Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Boudin blanc -makkaralla ja kastanjoilla täytetyn ankan kanssa tarjotaan glaseerattuja vihanneksia, mantelisia jeanineperunoita sekä sokeroituja kastanjoita, joita saa valmiina kaupasta.

Ainekset

1 kokonainen ankka

Täyte

2 viipaletta vaaleaa leipää
1/2 dl maitoa
250 g keittokinkkua
100 g savustettua silavaa
3 salottisipulia
10 g voita
200 g siipikarjan maksaa
2 boudin blanc -makkaraa (vaalea sian-, kanan- tai vasikanlihasta tehty makkara)
1 dl konjakkia
200 g kypsytettyjä kastanjoita
2 rkl kuohukermaa
1 kananmuna
4 rkl tuoretta pilkottua persiljaa ja kirveliä
suolaa ja valkopippuria
30 g huoneenlämpöistä voita

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä kuoret pois ja murenna sisus maitoon. Jauha keittokinkku ja silava lihamyllyssä tai monitoimikoneessa. Kuullota hienonnetut salottisipulit voissa pannulla. Ota sipulit pois, käytä pannulla nopeasti siipikarjan maksat ja paloittele ne kuutioiksi.

2. Valuta ylimääräinen maito pois leivästä. Sekoita keskenään valutettu leivänsisus, jauhettu kinkku ja silava, maksakuutiot, salottisipulit, makkaroiden sisukset ilman kuoria, puolet konjakista, kypsytetyt kastanjat, kerma, kananmuna, yrtit, suola ja pippuri.

3. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Mausta ankka kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Täytä ankka. Sido sen jälkeen puuvillalangalla. Laita uunivuokaan. Sivele ankka huoneenlämpöisellä voilla. Laita uuniin. Lisää tunnin kuluttua 2 lasillista vettä vuokaan. Anna paistua vielä 2 tuntia ja valele paistoliemellä säännöllisin väliajoin. Poista rasva paistinliemestä. Lisää liemeen konjakin loppu. Paista vielä 10 minuuttia.

4. Ota ankka pois uunista, peitä vuoka foliolla ja jätä hautumaan 15 minuutiksi. Ota talteen ankan paistinliemi. Laita liemi kattilaan ja kiehauta kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile ankka täytteineen kuumassa astiassa, paistoliemikastike ja lisukkeet, glaseeratut vihannekset ja jeanineperunat, erikseen.

Resepti: Alain Bayon

Katso myös:

Mausteinen jouluankka – kokonaisena paistettu ankka, Ruoka.fi
Paahdettu ankanrinta ja marjakastike, Ruoka.fi
Ankanrinta ja pähkinäiset juurekset, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *