Reseptit

Bouillabaisse

25.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Marseillesta kotoisin oleva bouillabaisse on tomaattimainen kalakeitto, jossa maistuvat eri kalalajikkeet, katkaravut ja kampasimpukat. Alun perin keitto oli kalastajien herkkua, mutta sittemmin siitä on noussut arvostettu klassikko.

Ainekset

500 g fileoitua kalaa (yhtä tai useampaa sorttia)
8 kampasimpukkaa
isoja katkarapuja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pala fenkolia
1 sellerinvarsi
1 purjon valkoinen osa
1 peruna
1 porkkana
1 dl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
4 kypsää tomaattia
1 tl kuivattua timjamia tai pari timjaminoksaa
ripaus cayennepippuria tai chiliä
1.5 l kalalientä
2 dl valkoviiniä
suolaa
pippuria

Valmistusohje

1. Silppua sipulit, fenkoli, purjo, peruna, porkkana ja sellerinvarsi. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuumenna kasviksia hetki sekoitellen. Lisää tomaattipyree ja paloitellut tomaatit, kuumenna.

2. Kaada kalaliemi ja viini kattilaan, lisää timjami ja chili. Hauduta keittoa puolisen tuntia.

3. Painele liemi siivilän läpi suureen kulhoon. Kaada takaisin kattilaan.

4. Kaada toisen kattilan pohjalle vähän kalalientä ja tilkka viiniä. Kypsennä paloitellut kalafileet liemessä ja nosta pois reikäkauhalla.

5. Kypsennä myös kampasimpukat samaan tapaan. Kaada kypsennysliemi keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista keiton maku.

6. Tarjoa merenelävät vadilta ja keitto kulhosta. Tarjoa lisäksi valkosipulimajoneesia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme