Reseptit 12.9.2017

Braatvurstihodari ja pekoni-omenahilloketta

Teksti: SuVI RÜSTER Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Syksyn suosikkihodarit täytetään braatvurstimakkaralla ja makean savuisella pekoni-omenahillolla.

Ainekset

Pekoni-omenahillo:

2 (200 g) omenaa
1 pkt (170 g) pekonia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
3/4 dl ruokosokeria
3/4 dl omenamehua
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2-1 tl chilirouhetta
1 tähtianis

Hodari:

4 braatvurstimakkaraa
4 hot dog -sämpylää
2 rkl siirappia
1 dl pekoni-omenahilloketta
4 rkl valmista majoneesia
4 rkl paahdettua sipulia

Valmistusohje

  1. Tee ensin hillo. Pese omenat, poista omenankodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Nosta pekonikuutiot kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekoneita, kunnes ne ovat rapeita. Lisää pannulle omenakuutiot, sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää ruokosokeri, omenamehu, balsamiviinietikka, chilirouhe ja tähtianis.
  3. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Keitä hiljalleen poristen noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja nosta puhtaaseen lasipurkkiin. Hilloke säilyy jääkaapissa noin viikon. Pekonin rasva jähmettyy kylmässä, joten nosta hilloke hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
  4. Lämmitä makkarat vesihauteessa, mikrossa tai pannulla. Lämmitä hot dog -sämpylät uunissa tai mikrossa. Voitele sämpylöiden sisäpinnat sinapilla. Nosta päälle braatvursti. Lusikoi päälle pekoni-omenahilloketta, majoneesia ja paahdettua sipulia. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi