Reseptit

Brandyluumut

Brandyluumut muhivat sokerisessa brandyssä muutaman viikon. Sen jälkeen ne maistuvat jälkiruokana kermavaahtonokareen kera.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Brandyluumut

  • 1 kg kiinteitä luumuja
  • 1 pullo (0,7 l) brandya
  • 5 dl sokeria

Valmistusohje

Brandyluumut tehdään näin helposti:

Brandyluumut valmistuvat nautittaviksi 2–3 viikossa.

1. Pese luumut ja painele kuiviksi pyyhkeen välissä. Halkaise luumut, poista kannat ja siemenet. Asettele luumut puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.

2. Kiehauta brandy ja sokeri kattilassa niin, että seos vain pulpahtaa ja sekoitettaessa sokeri sulaa täysin. Kaada kuumaa brandylientä varovasti luumujen päälle niin, että ne juuri ja juuri peittyvät.

3. Sulje purkit huolellisesti kuumilla kansilla ja anna jäähtyä. Anna maustua viileässä 2-3 viikkoa ennen käyttöä.

4. Nauti brandyluumut jälkiruokana kermavaahdon kera.

Vinkki: säilömyös marjoja kirsikkalikööriin, kriikunoita portviiniin, päärynöitä tai omenoita vodkaan tai viinirypäleitä viskiin.

Kokeile myös keitettyjä luumuja ja marinoituja luumuja ja muita hedelmiä

Katso myös Kotiliesi.fi: Rommihedelmät

X