Brandyluumut
Brandyluumut muhivat sokerisessa brandyssä muutaman viikon. Sen jälkeen ne maistuvat jälkiruokana kermavaahtonokareen kera.
Ainekset
Brandyluumut
- 1 kg kiinteitä luumuja
- 1 pullo (0,7 l) brandya
- 5 dl sokeria
Valmistusohje
Brandyluumut tehdään näin helposti:
Brandyluumut valmistuvat nautittaviksi 2–3 viikossa.
1. Pese luumut ja painele kuiviksi pyyhkeen välissä. Halkaise luumut, poista kannat ja siemenet. Asettele luumut puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.
2. Kiehauta brandy ja sokeri kattilassa niin, että seos vain pulpahtaa ja sekoitettaessa sokeri sulaa täysin. Kaada kuumaa brandylientä varovasti luumujen päälle niin, että ne juuri ja juuri peittyvät.
3. Sulje purkit huolellisesti kuumilla kansilla ja anna jäähtyä. Anna maustua viileässä 2-3 viikkoa ennen käyttöä.
4. Nauti brandyluumut jälkiruokana kermavaahdon kera.
Vinkki: säilömyös marjoja kirsikkalikööriin, kriikunoita portviiniin, päärynöitä tai omenoita vodkaan tai viinirypäleitä viskiin.
Kokeile myös keitettyjä luumuja ja marinoituja luumuja ja muita hedelmiä
Katso myös Kotiliesi.fi: Rommihedelmät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous