Reseptit

Brie-juustoa ja pähkinäbriossia

3.5.2012 Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kypsä brie-juusto

Pähkinä-briossiseos:

1/3 osa kuivattua briossia
1/3 osa kuvattuja hedelmiä (aprikoosia ja viikunaa)
1/3 osa pähkinöitä (pistaasi-, hassel- ja saksanpähkinää)
oliiviöljyä
suolaa
siirapiksi keitettyä appelsiinibalsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Valitse juustotiskiltä kypsä briejuusto. Kysy myyjältä ja maista ennen ostamista. Tarjoa juusto huoneenlämpöisenä.

Hienonna pähkinä-briossiseoksen ainekset samankokoisiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paahda ainekset kevyesti.
Jäähdytä.

Keitä appelsiininmehusta, balsamiviinietikasta ja sokerista siirappi, jollet saa sitä kaupasta valmiina.

Leikkaa lautasille ohuehkot viipaleet juustoa. Aseta viereen pähkinäbriossiseosta ja valuta toiselle puolelle vähän balsamisiirappia.

Resepti: Markus Aremo