Brie-juustoa ja pähkinäbriossia
Valitse juustotiskiltä kypsä briejuusto. Kysy myyjältä ja maista ennen ostamista. Tarjoa juusto huoneenlämpöisenä.
Ainekset
- 1 kypsä brie-juusto
Pähkinä-briossiseos:
- 1/3 osa kuivattua briossia
- 1/3 osa kuvattuja hedelmiä (aprikoosia ja viikunaa)
- 1/3 osa pähkinöitä (pistaasi-, hassel- ja saksanpähkinää)
- oliiviöljyä
- suolaa
- siirapiksi keitettyä appelsiinibalsamiviinietikkaa
Valmistusohje
Hienonna pähkinä-briossiseoksen ainekset samankokoisiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paahda ainekset kevyesti.
Jäähdytä.
Keitä appelsiininmehusta, balsamiviinietikasta ja sokerista siirappi, jollet saa sitä kaupasta valmiina.
Leikkaa lautasille ohuehkot viipaleet juustoa. Aseta viereen pähkinäbriossiseosta ja valuta toiselle puolelle vähän balsamisiirappia.
Resepti: Markus Aremo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous