Reseptit

Brie-juustoa ja pähkinäbriossia

Valitse juustotiskiltä kypsä briejuusto. Kysy myyjältä ja maista ennen ostamista. Tarjoa juusto huoneenlämpöisenä.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kypsä brie-juusto

Pähkinä-briossiseos:

  • 1/3 osa kuivattua briossia
  • 1/3 osa kuvattuja hedelmiä (aprikoosia ja viikunaa)
  • 1/3 osa pähkinöitä (pistaasi-, hassel- ja saksanpähkinää)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • siirapiksi keitettyä appelsiinibalsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Hienonna pähkinä-briossiseoksen ainekset samankokoisiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paahda ainekset kevyesti.
Jäähdytä.

Keitä appelsiininmehusta, balsamiviinietikasta ja sokerista siirappi, jollet saa sitä kaupasta valmiina.

Leikkaa lautasille ohuehkot viipaleet juustoa. Aseta viereen pähkinäbriossiseosta ja valuta toiselle puolelle vähän balsamisiirappia.

Resepti: Markus Aremo

X