
Brita-leivokset
Iki-ihanat britakakun tyyliin tehdyt leivokset hurmaavat jokaisen herkkusuun. Suussa sulava täyte tehdään mansikoista ja kermavaahdosta.
Ainekset
pohja
- 150 g voita tai margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 4 keltuaista
- 1 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Marenki
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
Pinnalle
- 1 dl mantelilastuja
Täyte
- viipaloituja mansikoita ja paloiteltuja hedelmiä, esim. banaania
- 200 g kevyttuorejuustoa
- 0,5-1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2.5 dl kevytvispikermaa
Valmistusohje
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen vaahdon joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle pellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenkivaahto taikinan päälle pellille. Ripottele mantelilastut pinnalle.
Paista pohjaa 175 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia.
Anna kakkulevyn jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt levy kahteen osaan.
Levitä toisen kakkulevyn päälle viipaloituja mansikoita ja paloiteltuja hedelmiä.
Mausta tuorejuusto maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Levitä seos mansikoiden ja hedelmien päälle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja leikkaa kakku terävällä veitsellä leivoksiksi.
Vihje
Pohjalevyt voi pakastaa ja täyttää jäisinä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous