Reseptit

Brita-leivokset

Iki-ihanat britakakun tyyliin tehdyt leivokset hurmaavat jokaisen herkkusuun. Suussa sulava täyte tehdään mansikoista ja kermavaahdosta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Pinnalle

  • 1 dl mantelilastuja

Täyte

  • viipaloituja mansikoita ja paloiteltuja hedelmiä, esim. banaania
  • 200 g kevyttuorejuustoa
  • 0,5-1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2.5 dl kevytvispikermaa

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen vaahdon joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle pellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenkivaahto taikinan päälle pellille. Ripottele mantelilastut pinnalle.

Paista pohjaa 175 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia.

Anna kakkulevyn jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt levy kahteen osaan.

Levitä toisen kakkulevyn päälle viipaloituja mansikoita ja paloiteltuja hedelmiä.

Mausta tuorejuusto maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Levitä seos mansikoiden ja hedelmien päälle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja leikkaa kakku terävällä veitsellä leivoksiksi.

Vihje

Pohjalevyt voi pakastaa ja täyttää jäisinä.

X