Reseptit

Broccoli-stirfry

14.4.2018 Teksti: Samassa liemessä -keittokirja Kuvat: Kreetta Järvenpää

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Nopea kasviswokki saa makua itsetehdystä aasialaisesta maustekastikkeesta.

Ainekset

1 parsakaali
1 punainen paprika
1 sipuli
4 cm:n pala pala inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulin vartta
100 g cashew- tai maapähkinöitä
rypsiöljyä
1 tl seesamiöljyä

Kastike:

1 dl vettä
1/2 dl osterikastiketta
1/2 dl appelsiini- tai omenamehua
1/4 dl soijakastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl maissi- tai perunatärkkelystä
1 tl chinese five spice -mausteseosta
1 tl sokeria

Lisäksi:

tuoretta chiliä
keitettyä jasmiiniriisiä tai nuudeleita

Valmistusohje

1. Irrota parsakaalin kukinnot ja puolita niistä isoimmat. Poista kannan kuiva pääty ja leikkaa kanta 1/2 cm:n lastuiksi. Leikkaa paprika ja sipuli lohkoiksi ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Hienonna myös kevätsipulit.

2. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin lasissa niin, että tärkkelys ja sokeri liukenevat.

3. Kuumenna wokpannu ja paahda pähkinät kuivalla pannulla. Pyörittele pähkinöitä koko ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada ne kulhoon odottamaan. Lisää wokkiin rypsiöljy ja seesamiöljy ja kuumenna todella kuumaksi. Lisää parsakaali, paprikat ja sipulit muutamassa erässä ja paista täydellä lämmöllä koko ajan pannua ravistellen noin viisi minuuttia tai kunnes kasviksiin tulee väriä. Lisää valkosipulit ja inkivääri ja paista, kunnes ne alkavat ruskistua.

4. Sekoita kastiketta uudestaan pohjaa myöten ja kaada se wokpannuun. Paista, kunnes liemi kiehahtaa. Lisää pähkinät, kevätsipuli ja aikuisten annokseen tuoretta chiliä. Tarjoa heti jasmiiniriisin tai nuudeleiden kera.