Broccolini-juustopihvit
Broccolini-juustopihvit maistuvat emmentaljuustolle ja rakuunalle. Tarjoa paistetulla vuohenjuustolla höystetyt pihvit tomaatti-sipulisalaatin kera.
Ainekset
Broccolini-juustopihvit
- 400 g broccolinia eli varsiparsakaalia
- 1 ps (150 g) emmentaljuustoraastetta
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl rakuunaa
Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 2 rkl öljyä
Lisäksi
- 200 g vuohenmaitojuustoa (chèvreä)
- 1-2 rkl voita
Valmistusohje
Broccolini-juustopihvit tehdään helposti näin:
1. Höyrytä broccolini juuri ja juuri kypsäksi. Huuhdo siivilässä kylmällä vedellä. Rouhi broccolini muruiksi joko veitsellä tai tehosekoittimessa. Lisää juustoraaste, munat, vehnäjauhot ja mausteet broccolinin joukkoon. Sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä viitisen minuuttia ennen paistamista.
2. Kuumenna voi-öljyseosta lettupannun koloissa. Lisää runsas lusikallinen pihvitaikinaa ja painele taikina litteäksi lastalla. Paista kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia, käännä ja paista edelleen noin 3 minuuttia. Pidä pihvit lämpiminä.
3. Leikkaa jääkaappikylmä vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi. Paista juustokiekkoja voissa molemmin puolin 1,5–2 minuuttia. Nosta juustokiekot pihvien päälle.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispihvit, -pyörykät ja falafelit ovat arkiruokaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous