Reseptit

Broccolini-juustopihvit

Broccolini-juustopihvit maistuvat emmentaljuustolle ja rakuunalle. Tarjoa paistetulla vuohenjuustolla höystetyt pihvit tomaatti-sipulisalaatin kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broccolini-juustopihvit

  • 400 g broccolinia eli varsiparsakaalia
  • 1 ps (150 g) emmentaljuustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl rakuunaa

Paistamiseen

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl öljyä

Lisäksi

  • 200 g vuohenmaitojuustoa (chèvreä)
  • 1-2 rkl voita

Valmistusohje

Broccolini-juustopihvit tehdään helposti näin:

1. Höyrytä broccolini juuri ja juuri kypsäksi. Huuhdo siivilässä kylmällä vedellä. Rouhi broccolini muruiksi joko veitsellä tai tehosekoittimessa. Lisää juustoraaste, munat, vehnäjauhot ja mausteet broccolinin joukkoon. Sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä viitisen minuuttia ennen paistamista.

2. Kuumenna voi-öljyseosta lettupannun koloissa. Lisää runsas lusikallinen pihvitaikinaa ja painele taikina litteäksi lastalla. Paista kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia, käännä ja paista edelleen noin 3 minuuttia. Pidä pihvit lämpiminä.

3. Leikkaa jääkaappikylmä vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi. Paista juustokiekkoja voissa molemmin puolin 1,5–2 minuuttia. Nosta juustokiekot pihvien päälle.

Katso myös: Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Parhaat kasvispihvit valmistuvat helposti ja nopeasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispihvit, -pyörykät ja falafelit ovat arkiruokaa

X