Reseptit

Broccolini-pokkanakauratto

Kauranjyvistä valmistetussa risotossa on paljon liukoista kuitua, joka hellii vatsaa. Porkkanamehu antaa kauratolle makeutta ja pirteän värin. Valmista kauratto esikypsennetyistä jyvistä, niin se valmistuu nopeasti.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanakauratto:

  • 2 dl (esikypsennettyjä) kauranjyviä
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl porkkanamehua
  • n. 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (200 g) kaurafraichea
  • 1 dl raastettua pecorinojuustoa

Päälle:

  • sitruunamehua

Pikapaistetut broccolinit:

  • 200 g broccolineja eli varsiparsakaaleja
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuullota kauranjyviä öljyssä kattilassa pari minuuttia sekoitellen. Lisää porkkanamehu, vesi ja suola. Kypsennä keskilämmöllä pakkauksen ohjeen mukaisen ajan, kunnes kauranjyvät tuntuvat kypsiltä. Jos kauranjyvät tuntuvat vielä raaoilta ja neste on imeytynyt, lisää vettä tai porkkanamehua 2 dl kerrallaan ja jatka kypsentämistä.

2. Sekoita kauraton joukkoon kaurafraiche, pecorinoraaste ja hienonnettu basilika.

3. Huuhtele broccoliinit ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää broccoliinit ja paista välillä käännellen 3–5 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Mausta suolalla.

4. Annostele kaurattoa lautasille. Lisää paistetut broccoliinit. Purista päälle sitruunamehua.

X