broccoliini_sitruunapasta
Reseptit

Broccolini-sitruunapasta

Broccoliinia, kananmunia, parmesaania, pastaa ja sitruuna. Siinä on hurmaavan keväisen pastaruoan koko raaka-aineluettelo.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broccolini-sitruunapasta:

  • 1 luomusitruuna
  • 50 g parmesaania
  • 4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 pkt (200 g) broccoliineja eli varsiparsakaaleja
  • 300 g pastaa (esim. pappardellea)

Lisäksi:

  • 1/2 dl etikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita tai oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen. Raasta parmesaani.

2. Valmista uppomunat. Kiehauta 2 l vettä kattilassa ja jätä vesi kiehumaan hiljalleen poreillen. Riko 2 munaa omiin kahvikuppeihinsa. Lisää veteen 1/2 dl etikkaa. Tee veteen pyörre kauhalla, valuta munat veteen. Kypsennä 3 minuuttia. Nosta munat pois reikäkauhalla ja tee uusi 2 munan satsi.

3. Keitä broccoliineja vähässä, ripauksella suolaa maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta kaalit siivilässä ja leikkaa parin sentin paloiksi.

4. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää kuuman pastan joukkoon 2 rkl voita tai oliiviöljyä, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä broccoliinipalat. Kuumenna pasta kattilassa nopeasti.

5. Annostele pasta lautasille. Lisää päälle parmesaaniraaste ja uppomunat. Mausta munat suolalla ja pyöräytä annosten päälle mustapippuria.

X