Reseptit

Broccolinisalaatti

Tämä broccolinisalaatti on todella koukuttava. Paahdettu seesamiöljy on salaatin juju. Seurana on pinaattia sekä kuivattuja aprikooseja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broccolinisalaatti

  • 2 pkt broccolinia eli varsiparsakaalia
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 pss (80 g) babypinaattia
  • 100 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja suikaleina

Kastike

  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Broccolinisalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne keittiöpyyhkeellä.

2. Levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Valuta päälle seesamiöljy. Lisää kaprikset ja seesaminsiemenet. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Paahda broccolineja 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Siirrä broccolini-kapris-seesaminsiemensalaatti vadille.

4. Kääntele joukkoon pinaatti ja ripottele pinnalle aprikoosit.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.

Katso myös: Rapeat broccolinit

Katso myös Kotiliesi.fi: Varsiparsakaali grillissä

X