Reseptit 30.4.2012

Broileri-ananaspizza

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

pizzapohja:

1.5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa tai 1/3 pkt hiivaa
0.5 tl hienoa merisuolaa
1 tl sokeria
1 tl oliiviöljyä
1 dl hiivaleipäjauhoja
3.5 dl durumvehnäjauhoja

täyte:

tomaattikastiketta
250 g broilerin jauhelihaa
1 tl currya
0.8 tl suolaa
100 g katkarapuja
225 g tuoretta tai säilykeananasta kuutioina
1.5 dl juustoraastetta (rasvaa 9%)
50 g sinihomejuustoa (rasvaa 17%)

Valmistusohje

  1. Valmista pohjataikina. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen vesi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon hiivaleipäjauhot ja öljy. Lisää taikinaan vähitellen durumvehnäjauhot koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja pehmeää. (Taikina lämpenee pitkän vaivaamisen aikana. Tästä syystä hiiva liuotetaan aluksi viileähköön veteen.) Yleiskoneella taikinan vaivaaminen käy kätevästi.
  2. Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia. Kaada se tämän jälkeen jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jos et käytä taikinaa heti, laita se tässä vaiheessa kelmuun käärittynä jääkaappiin odottamaan kaulimista.
  3. Ruskista jauheliha. Mausta currylla ja suolalla.
  4. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä yksi iso tai kuusi pientä pizzapohjaa. Levitä pohjalle tomaattikastike ja ruskistettu jauheliha. Ripottele päälle hyvin valutetut katkaravut ja ananaskuutiot. Sekoita juustoraaste ja murusteltu sinihomejuusto keskenään. Ripottele täytteiden päälle. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi