Reseptit

Broileri-fattoush-salaatti

Etnisissä ruokakaupoissa myytävä sumakki antaa broilerilla höystetylle fattoush-salaatitille hapokkaan, aromaattisen vivahteen. Salaatin voi valmistaa myös ilman sumakkia.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pitaleipä
  • 3 broilerin ohutta fileeleikettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl broilerimaustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 1 kurkku
  • 1 vihreä paprika
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 3–4 kevätsipulinvartta
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, minttua, korianteria

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sumakkia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise pitaleipä ja leikkaa leipä kolmionmuotoisiksi paloiksi. Paahda 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi 8–9 minuuttia.

2. Paista broilerileikkeet öljyssä kypsiksi ja mausta broilerimausteella ja suolalla. Hienonna salaatti ja leikkaa kurkku ja paprika pieniksi paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna kevätsipulinvarret. Viipaloi jäähtyneet broilerileikkeet.

3. Sekoita kulhossa kaikki salaatin ainekset. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon. Nostele kevyesti sekaisin. Tarjoa heti.

Katso myös:
Broileri-pestosalaatti, Ruoka.fi
Rapeat broileripihvit, Ruoka.fi
Cobbin salaatti, Kotiliesi.fi

X