Reseptit

Broileri-halloumivartaat

27.5.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: tommi tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Vartaat mais­tuvat piknikillä joko kylmi­nä tai kuumina. Kypsennä vartaat kotona etukäteen ja lämmitä ne tarvittaessa perunoiden kanssa kertakäyttögril­lissä.

Ainekset

Broileri-halloumivartaat:

4 broilerin rintafileitä

Marinadi:

1 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sweet chili -kastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
1 dl kolajuomaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 rkl mustapippuria
1 tl suolaa

Lisäksi:

1 pkt halloumijuustoa
1 pkt pekonia
2-3 limettiä
vedessä liotettuja varrastikkuja

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerin rintafileet paloiksi. Sekoita marinadinainekset keskenään ja lisää broileripalat joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

2. Leikkaa halloumi reilun kokoisiksi paloiksi ja kääri jokaisen ympärille pekoniviipale. Lohko limetit.

3. Pujottele varrastikkuihin limettilohkot, broileria ja halloumipaloja. Kypsennä vartaita 220-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia ja vielä grillivastusten alla noin viisi minuuttia. Pakkaa vartaat tiiviisti folioon ja ota mukaan retkelle.

4. Nauti kylminä tai lämmitä vartaat kertakäyttögrillissä. Purista vartaille limettimehua ennen nauttimista.

Lisää vartaita grilliin:

seesami-inkivääri-lohivartaat

Seesami-inkiväärilohivartaat

possuvartaat ja sitrusssalsa

Possuvartaat ja sitrussalsa

jättikatkarapuvartaat

Jättikatkarapuvartaat

Kotiliesi.fi: Satayvartaat

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme