Broileri-kasvispannu
Reseptit

Broileri-kasvispannu

Broileri-kasvispannu on helppo, kevyt ja terveellinen arkiruoka, jonka valmistat nopeasti alle puolessa tunnissa. Viimeistele annos korianterilla ja persiljalla.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri-kasvispannu

  • 2 broilerin rintafileetä
  • 500 g pakastettuja wok-vihanneksia
  • 1 chili
  • 2 tl öljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä tai valmista inkivääritahnaa
  • 2 dl kanalientä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • tuoretta korianteria tai persiljaa

Valmistusohje

Broileri-kasvispannu tehdään näin:

1. Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Voit käyttää ruokaan valmiita wok-vihanneksia tai tehdä kasvissekoituksen itse. Käytä esimerkiksi  porkkanaa, paprikaa, purjosipulia ja paloiteltuja papuja.

2. Suikaloi kaikki kasvikset, ellet käytä pakastekasviksia. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat.

3. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa tai paistokasarissa ja lisää broilerisuikaleet pienissä erissä. Lisää myös valkosipuli sekä inkivääri ja paista aineita koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Lisää kanaliemi, soijakastike sekä kasvikset ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat napakan kypsiä.

4. Höystä broileri-kasvispannu tuoreella korianterilla tai persiljalla.

4 annosta 125 kcal/annos (kalorimäärä on laskettu wok-kasviksista, jotka sisältävät energiaa 30 kcal/100 g)

Saatat pitää myös muista arjen nopeista, kuten lehtipihveistä ja vokatuista kasviksista, pikapaistetusta Oumph-kasvisvokista tai broileri-parskaalivokista.

Katso myös Kotiliesi.fi:n Arjen nopeat ja helpot -osiosta vinkkejä illan ruokaan.

X