Reseptit

Broileri-kasvispannu

Broileri-kasvispannu maistuu raikkaasti sitruunalle ja suolaisille oliiveille. Kun lastaat broilerit ja juurekset samaan uunivuokaan kypsymään, broilereista irtoava rasva tekee juureksista maukkaat ja mehevät. Jätä puristetut sitruunalohkot ruoan sekaan antamaan erityistä aromikkuutta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri-kasvispannu

  • 1 kg broilerin koipireisiä
  • 500 g perunoita, esim. Annabella
  • 2 porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 1/2 purjo
  • 1 luomusitruuna
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattuja yrttejä
  • (pari oksaa tuoretta rosmariinia)
  • 150 g ranskankermaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Broileri-kasvispannu tehdään helposti näin:

1. Leikkaa broilerin koivet irti reisipaloista. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja kuutioi juuriselleri pieniksi paloiksi. Halkaise ja huuhtele purjo, viipaloi.

2. Lado uunivuokaan kasvikset ja broilerit. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Purista sitruunalohkoista mehu vuokaan. Laita vuokaan myös lohkot. Lisää oliivit, öljy, suola, kuivatut yrtit ja halutessasi riivityt rosmariinin oksat.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunnin ajan. Sekoita välillä ja kääntele broilerinpaloja. Viimeistele broileri-kasvispannu ranskankermanokareilla ja mustapippurilla.

Katso myös: Kolmen sipulin kanapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Kanapata

X