Reseptit

Broileri padassa

Liha on kypsää, kun sisältä valuva neste on kirkasta, ja liha irtoaa hyvin luista.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen broileri
  • suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • runsas nippu tuoreita yrttejä, esimerkiksi salviaa, rosmariinia ja persiljaa 2 punasipulia
  • ½ purjoa
  • 1 palsternakka
  • 1 porkkana
  • ½ lanttua
  • 2 dl kanalientä

Valmistusohje

1. Kuivaa broileri talouspaperilla. Hiero broilerin pintaan suolaa, pippuria, valkosipulia ja sitruunamehua. Sido broilerin jalat tiukasti vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta kokonaisena pataan. Raasta pinnalle sitruunan kuori.

2. Pilko pataan kuoritut punasipulit ja huolella pesty purjo. Kuori ja lohko joukkoon palsternakka, porkkana ja lanttu. Lisää yrttikimppu, joka on sidottu puuvillalangalla. Valuta päälle kanalientä.

3. Sulje pata kannella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele broileria pataan valuneella liemellä 12 kertaa paistamisen aikana.

4. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Kun sisältä valuva neste on kirkasta, ja liha irtoaa hyvin luista, liha on kypsää.

1800 kJ, 430 kcal, 1 annos

X