Broileri-paprikarucolaleipä
Reseptit

Broileri-paprikarucolaleipä

Broileri-paprikarucolaleipä, eli lämmin broilerileipä onnistuu vähän kuivahtaneestakin leivästä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri-paprikarucolaleipä

  • 300 g kypsää broileria (noin 2 rintafileetä)
  • 1 kpl punainen paprika
  • 1 kourallinen rucolaa
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 8 kpl viipaletta vaaleaa täysjyväleipää

Tomaatti-salsa

  • 2 kpl tomaattia
  • 1/2 sipuli hienonnettuna
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • 1 1/2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Broileri-paprikarucolaleipä tehdään näin:

Broileri-paprikarucolaleipä saa tällä Teresa Välimäen ohjeella päälleen tomaateista tehdyn salsa, kanaa, paprikaa ja rucolaa. Ennen uuniin laittoa pinnalle ripotellaan juustoraastetta.

1. Valmista ensin salsa. Lohko tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha. Sekoita kulhossa  tomaatit, hienonnettu sipuli ja muut aineet. Jätä maustumaan

2. Viipaloi broileri ja paloittele paprika. Halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhkäise leipien pinnat valkosipulilla.

3. Lusikoi päälle tomaattisalsa. Lado leiville kanaa, paprikapaloja sekä rucolaa. Ripottele pinnalle juustoraaste.

4. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

5. Nauti lämpimät voileivät rapean salaatin kanssa.

Kaipaatko lisää lämpimien leipien ohjeita? Kokeile lämpimiä juustoleipiä, lämpimiä kinkku-kananmunasämpylöitä tai lämpimiä sienileipiä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala

X