broileri-parsakaalivokki
Reseptit

Broileri-parsakaalivokki

Broileri-parsakaalivokki saa mukavaa potkua sweet chili -kastikkeesta. Täysjyväriisi tekee vokista terveellisemmän, sillä täysjyvä pitää verensokerin tasaisena,
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerinfileesuikaleita
  • 1 tl Garam masala -mausteseosta
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • tilkka öljyä
  • pala purjosipulia suikaleina
  • 200 g parsakaalinnuppuja
  • 200 g pitkiä vihreitä pakastepapuja
  • 4 dl kypsää täysjyväriisiä
  • 2 rkl sweet chilikastiketta
  • 1 rkl raastettua inkivääriä

Valmistusohje

Sweet chili-kastike antaa broileri-parsakaaliwokille sopivan lempeää mutta napakkaa takapotkua.

1. Sekoita broilerisuikaleiden joukkoon garam masala, suola, mustapippuri ja tilkka öljyä.

2. Kuumenna wokki- tai paistinpannu ja paista broilerisuikaleisiin hyvä väri. Lisää pannulle purjosuikaleet ja jatka paistamista hetki. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä.

3. Lisää myös parsakaalinnuput, sulatetut pavut, sweet chilikastike ja inkivääri. Paistele hetki aineksia käännellen ja hauduta vielä kannen alla pari kolme minuuttia niin että parsakaalinnuput pehmenevät hieman, mutta niihin jää vielä purutuntumaa.

4. Kääntele lopuksi joukkoon kypsä riisi, anna kuumentua ja tarjoile.

Katso myös:

Kiinalainen lihavokki Ruoka.fi

Thaimaalainen kana-kaalivokki Ruoka.fi

Thaimaustettu kana-kasviswokki Kotiliesi.fi

X