16.5.2012

Broileri-pastasalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

öljyä
6 broilerin rintafileetä
2 tl mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
500 g juustotäytteistä tuorepastaa
vettä, mineraalisuolaa
1 tuore kurkku
0,5 verkko- tai hunajamelonia
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 kerää jäävuorisalaattia
1 ruukullinen basilikaa

Kastike

4 dl appelsiinimehua
0.5 dl viinietikkaa
1.5 dl öljyä
1 rkl sinappia
ripaus mineraalisuolaa

Valmistusohje

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa, lisää broilerin rintafileet ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ruskistuneet rintafileet mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Vähennä lämpöä, lisää soijakastike ja paista rintafileitä vielä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat sisältä kypsiä, mutta vielä meheviä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta ja anna jäähtyä.

Huuhdo ja paloittele kurkku. Kuori ja paloittele meloni. Huuhdo kirsikkatomaatit ja halkaise ne tarvittaessa. Huuhdo ja kuivaa salaatti ja leikkaa se suikaleiksi. Hienonna basilika.

Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet.

Levitä salaatti, kurkku, meloni, kirsikkatomaatit ja pasta tarjoiluastiaan. Viipaloi broilerin rintafileet ja levitä ne muiden salaattiaineiden päälle. Ripottele pinnalle basilikaa. Kostuta salaattia kastikkeella ja tarjoa loput kastikkeesta erillisestä kannusta tai pullosta.

Raikkaan ja ruokaisan broileri-pastasalaatin voi tarjota sellaisenaan tai patongin tai sämpylöiden kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi