Reseptit

Broileri-vihannespiirakka

Broileri-vihannespiirakan voi tehdä myös pakastetusta voitaikinasta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 250 g voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa

täyte:

  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 purjosipuli
  • 1 paprika
  • 250 g broilerin rintafileetä tai valmiita broilerisuikaleita
  • tilkka öljyä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 200 g yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 2 rkl vaaleaa kastikesuurusta

voiteluun:

  • munaa

pinnalle:

  • seesaminsiemeniä ja/tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

Sekoita keskenään pehmeä rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää maitorahka ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa sekä purjosipuli. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Suikaloi broilerin rintafileet tai käytä valmiita suikaleita.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Lisää kaikki suikaloidut vihannekset ja hauduta niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää tuorejuusto ja ripottele suuruste muiden täyteaineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja kiehauta täyte.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle pellille. Levitä vähän jäähtynyt täyte levyn toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli paperin avulla kanneksi. Ummista reunat hyvin ja taita ne piirakan alle. Jos taikinaa jää yli, voit kaulia sen uudelleen ja tehdä siitä kuvioita tai nauhoja piirakan pinnalle.

Voitele piirakka munalla ja pistele pinta haarukalla. Ripottele pinnalle seesamin- ja/tai unikonsiemeniä.

Paista piirakkaa 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

X