Reseptit

Broileri-wakamesalaatti

Valmista broileri-wakamesalaattia lounaaksi tai täyttäväksi iltapalaksi. Broileri antaa annokseen proteiinia, kun taas levä antaa salaatille hauskaa makua.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 g kuivattua ja liottamatonta wakame-levää
  • 1 l kylmää vettä liottamista varten
  • 2 tl öljyä
  • 2 broilerin tai kalkkunan maustamatonta rintafileetä
  • 2 rkl teriyaki-kastiketta
  • 1 rkl vettä
  • 2 (veri)greippiä

kastike:

  • 0.5 dl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Liota wakame-levää kylmässä vedessä noin 15 minuuttia, jotta levä turpoaa. Huuhtele levä ja valuta se siivilässä. Painele se kuivaksi talouspaperilla.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Paista siinä broilerin- tai kalkkunanfileet kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Lisää pannuun teriyaki ja vesi. Hauduta fileet keskilämmöllä kypsiksi kannen alla, noin 10 minuuttia. Anna fileiden vetäytyä hetki ja leikkaa ne vinottain viipaleiksi.
  3. Poista greipistä kuoret ja valkoiset kalvot. Leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi.
  4. Sekoita yhteen kastikkeen ainekset.
  5. Sommittele lautasille wakamea, viipaloitua broilerinfileetä ja (veri)greippiä. Valuta päälle kastiketta.
X