Broileri-wakamesalaatti
Valmista broileri-wakamesalaattia lounaaksi tai täyttäväksi iltapalaksi. Broileri antaa annokseen proteiinia, kun taas levä antaa salaatille hauskaa makua.
Ainekset
- 10 g kuivattua ja liottamatonta wakame-levää
- 1 l kylmää vettä liottamista varten
- 2 tl öljyä
- 2 broilerin tai kalkkunan maustamatonta rintafileetä
- 2 rkl teriyaki-kastiketta
- 1 rkl vettä
- 2 (veri)greippiä
kastike:
- 0.5 dl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
- Liota wakame-levää kylmässä vedessä noin 15 minuuttia, jotta levä turpoaa. Huuhtele levä ja valuta se siivilässä. Painele se kuivaksi talouspaperilla.
- Kuumenna öljy pannussa. Paista siinä broilerin- tai kalkkunanfileet kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Lisää pannuun teriyaki ja vesi. Hauduta fileet keskilämmöllä kypsiksi kannen alla, noin 10 minuuttia. Anna fileiden vetäytyä hetki ja leikkaa ne vinottain viipaleiksi.
- Poista greipistä kuoret ja valkoiset kalvot. Leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi.
- Sekoita yhteen kastikkeen ainekset.
- Sommittele lautasille wakamea, viipaloitua broilerinfileetä ja (veri)greippiä. Valuta päälle kastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous