Reseptit

Broileria kasvispedillä

Paista broilerin rintafileet perunoista, porkkanoista, punasipuleista, kesäkurpitsasta ja paprikasta koostetulla pedillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • öljyä
  • 2 tl currya
  • 2 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Kasvikset:

  • 2-3 perunaa
  • 2-3 porkkanaa
  • 1-2 punasipulia
  • 1 paprika
  • 1 kesäkurpitsa,
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl kuivattua basilikaa tai timjamia
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Käsittele ensin kasvikset. Kuori ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa.

Pane kasvikset uunivuokaan ja lorauta öljy joukkoon. Lisää basilika tai timjami ja mausta kasvikset maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Sekoita hyvin, että kasvikset maustuvat kauttaaltaan. Voitele broilerin rintafileet öljyllä. Mausta ne currylla, paprikajauheella ja maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Nosta maustetut broilerinpalat kasvisten päälle uunivuokaan. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia, kunnes kaikki aineet ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Peitä aineet tarvittaessa foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

X