broileria ja papu-paprikariisiä
Reseptit

Broileria ja papu-paprikariisiä päivälliseksi

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin koipireittä
  • tilkka öljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl currya
  • 1 tl inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 3 dl täysjyväriisiä
  • 6 dl kasvis- tai kanalientä
  • 150 g kypsiä papuja valutettuna
  • 2 paprikaa paloiteltuina
  • 1.5 tl kuivattua rosmariinia

Lisäksi

  • 1 hapokas omena
  • pala kurkkua
  • 200 g pakasteherneitä
  • sitruunamehua
  • tilkka öljyä
  • suolaa ja sokeria

Valmistusohje

Yhdessä ja samassa vuoassa syntyvät päivälliset ovat oikeita ajan säästäjiä. Paistumisen aikana ehtii hoitaa pari muuta kotihommaa.

1.Kuivaa broilerin koipireidet talouspaperilla ja leikkaa niiden lihaisaan pintaan muutama viilto terävällä veitsellä. Sekoita öljytilkan joukkoon paprikajauhe, curry, inkivääri ja ripaus suolaa. Hiero mausteseos hyvin koipireisien pintaan.

2.Kaada riisi ja liemi uunivuokaan ja sekoita joukkoon pavut, paprikapalat ja rosmariini. Nosta päälle koipireidet ja nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi.

3.Suikaloi sillä välin omena ja kurkku. Sekoita suikaleiden joukkoon muut lisukkeen ainekset ja jätä hetkeksi maustumaan.

4.Tarjoile broilerinkoivet papu-paprikariisin ja raikkaan salaatin kera.

Katso myös:

Grillatut broilerinkoivet

Pestobroileri

Broileria vietnamilaiseen tapaan

Kotiliesi: Broilerinkoivet uunissa

X